30. april 2019

Boldkanonen

Store Heddinge Tennisklub har fået tildelt midler fra DIF/DGI’s foreningspulje til anskaffelse af en ny boldmaskine, 180 træningsbolde der er specielt udviklet til boldmaskiner samt en boldopsamler.

Boldmaskinen er en Spinfire Pro 2 – en professionel maskine med mange forskellige indstillingsmuligheder, et let fatteligt display og en smart lille fjernbetjening så man kan styre kanonen fra den modsatte ende af banen. Du kan her se en demonstrationsvideo.

På billederne viser Theis hvordan man løfter maskinen i håndtaget over kontrolpanelet og i front hullet – IKKE i den lille metalbøjle over boldhullet! Theis demonstrerer også hvordan maskinen trækkes ind på banen i “kuffert-håndtaget” og stilles midt på baglinjen ved midterlinjen og hvordan man tænder maskinen på den røde knap neden under.

Den røde knap er måske ikke så hensigtsmæssigt placeret – det er i alt fald ikke nemt at tænde kanonen når først boldene er fyldt i magasinet! Der er 3 indstillinger: 0 i midten samt 1 og 2. Maskinen skal stå på 1 (internt batteri) og på 0 når den flyttes og er sat på plads.

     

De orange/gule bolde mærket classic er en trykløs bold, der er specielt udviklet til boldmaskiner og ikke må forveksles og slet ikke blandes med de orange play & stay træningsbolde der er 50 % dæmpede i forhold til almindelige tennisbolde. Der har været problemer med at boldene sætter sig fast i bunden, hvis magasinet er fyldt helt op.

Når boldmaskinen er placeret, der er tændt på den røde hovedafbryder og boldene er fyldt i magasinet skal maskinen startes på “Power” knappen – den skal holdes inde et øjeblik til der kommer gang i diplayet. Herefter er det bare at gå i gang enten via diplayet eller den lille handy fjernbetjening og LAD nu være med at smide den væk!

Boldmaskinen er placeret i redskabsrummet (nøgle bag klubhusdøren) og bookes som makker med nr. 208, jfr. medlemslisten. Alt skal selvfølgelig ryddes pænt op og sættes på plads efter brug. Der hænger en Brugermanual på opslagstavlen i klubhuset men den kan også læses her.

Boldopsamleren er sjov og nem at samle de mange bolde op med.
Man ruller simpelthen bare opsamleren hen over boldene der skal ligge frit, så popper de ind i og kan nemt tømmes ud i boldmaskinen eller kurven, med håndtaget på stangen.

 

Billederne kan ses i en større udgave nedenfor.

God fornøjelse!